Χορηγοί Ημερολογίου 2018

Μαθήματα σκάκι για παιδιά στη Θεσσαλονίκητμήμα για μαθήματα σκάκι για παιδιά Θεσσαλονίκη

Όλες οι επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει σε παιδιά από 6 έως 12 ετών δείχνουν ότι το σκάκι έχει πολυεπίπεδη επίδραση στα παιδιά. Με βάση αυτές τις έρευνες η συστηματική ενασχόληση με το σκάκι ανεβάζει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο στα μαθηματικά και τη γλώσσα. Αυτό οδήγησε πολλές χώρες να εντάξουν τα μαθήματα σκάκι στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα των αντίστοιχων Δημοτικών σχολείων.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα μαθήματα σκάκι σε παιδιά:
  • Βοηθάει την ικανότητα συγκέντρωσης του παιδιού για μεγάλα διαστήματα.
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη αναλυτικής και δημιουργικής σκέψης.
  • Βοηθάει στην ανάπτυξη σχεδιαστικών αποφάσεων.
  • Αναπτύσσει την εφυΐα και
  • βελτιώνει αισθητά την μνήμη.

μαθήματα σκάκι με δάσκαλο στη Θεσσαλονίκημάθημα σκακιού με δασκάλα στη Θεσσαλονίκη

Στο τμήμα σκάκι που διατηρεί ο σύλλογος μας, μπορούν να εγγραφούν παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. Εγγραφές γίνονται σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους. Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά στη Θεσσαλονίκη και τον Ιωάννη Παπάφη, γίνονται από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο. και η συνδρομή είναι 15 ευρώ το μήνα.

Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του σκακιού και συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες και τουρνουά. Τα μαθήματα σκάκι γίνονται κάθε Σάββατο και την Τετάρτη υπάρχει και μία επιπλέον άτυπη συνάντηση.

παιδιά που παίζουν σκάκι στη Θεσσαλονίκηπαιδικός αγώνας σκάκι στη Θεσσαλονίκη

Λειτουργούν δύο τμήματα σκάκι, το ένα για αρχάριους σκακιστές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και το δεύτερο για πιο προχωρημένα παιδιά, που έχουν ήδη παρακολουθήσει τα βασικά μαθήματα σκάκι για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Τα μαθήματα σκάκι για παιδιά γίνονται στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του συλλόγου Ιωαννίνων 60 απέναντι από τον Ι. Ν. Αγίου  Ιωάννου Χρυσοστόμου . Για περισσότερες πληροφορίες:  τηλ. 6972532280

επικοινωνήστε με τον σύλλογο μας