Χορηγοί Ημερολογίου 2018

Μαθήματα φυσαρμόνικας, φλογέρας, κιθάρας / Χορωδίες

Σκίτσο με μαθήματα φυσαρμόνικας και φλογέρας

Χορωδίες

Η δημιουργία των χορωδιακών συνόλων από τον πολιτιστικό σύλλογο Ιωάννη Παπάφη στη Θεσσαλονίκη, εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου σκοπού της πολιτιστικής και κοινωνικής μόρφωσης των ανθρώπων της περιοχής μας. Η δημιουργία ενός κυττάρου πολιτισμού και η διάδοση της μουσικής παράδοσης στην πόλη μας, έχουν ως στόχο τη μουσική καλλιέργεια των μελών μέσα από το χορωδιακό τραγούδι.

Παράλληλα η έλλειψη παιδικών χορωδιών στην περιοχή μας, αποτέλεσε το κίνητρο για τη δημιουργία της παιδικής και νεανικής χορωδίας που απώτερο σκοπό έχει τη μελλοντική στελέχωση και ανατροφοδότηση της χορωδίας ενηλίκων, με φωνές μουσικά καταρτισμένες.

Σκοπός της δημιουργίας των χορωδιών (φωνητικά σύνολα) είναι:
  • Όλοι να διδαχτούν και να αγαπήσουν την καλή και ποιοτική μουσική.
  • Να προσεγγίσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο το θεωρητικό μέρος της μουσικής.
  • Να ζήσουν την ομορφιά της μουσικής, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των ειδικών μαθημάτων, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους σε χορούς και συναυλίες στις οποίες θα συμπράττουν και επαγγελματίες της τέχνης και της μουσικής.

Μαθήματα Φυσαρμόνικας & φλογέρας για μικρούς και μεγάλους

Μάθημα φυσαρμόνικας για παιδιά
Η φυσαρμόνικα και η φλογέρα είναι δύο μικρά πνευστά μουσικά όργανα που αντιμετωπίζονται ως παιχνίδια. Αν και έχουν πολύ μικρό κόστος αγοράς, έχουν μεγάλες ερμηνευτικές δυνατότητες και ευκολία στην κατανόηση της μουσικής. Έχουμε σύντομα αποτελέσματα με λίγα μαθήματα φυσαρμόνικας και φλογέρας.

Τα μαθήματα της φυσαρμόνικας και της φλογέρας γίνονται πάνω σε ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, με ειδικό τρόπο προσέγγισης για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για του ενήλικους. Μαθήματα φλογέρας και φυσαρμόνικας με ειδική παγκόσμια σημειογραφία, ώστε να έχουν πρόσβαση σε όλα τα είδη.

Και τα δύο μουσικά όργανα (φλογέρα, φυσαρμόνικα) μεταφέρονται παντού λόγω μεγέθους, προσφέροντας χαρά σε όλους. Ειδικότερα η φυσαρμόνικα βοηθάει και όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της τεχνικής παιξίματος της.

Μαθήματα και τμήματα

  1. Παιδική χορωδία για ηλικίες από 7 έως 12 ετών ( Β' έως και ΣΤ' Δημοτικού).
  2. Εφηβική χορωδία για ηλικίες από 13 έως 18 ετών (Α' Γυμνασίου έως και Γ' Λυκείου).
  3. Μικτή χορωδία για ηλικίες από 18 ετών και άνω, για άνδρες και γυναίκες.


Η διάρκεια των μαθημάτων είναι 1:20'. Συν 40' επιπλέον που διαρκούν τα μαθήματα φλογέρας και φυσαρμόνικας..

Υπεύθυνος διδασκαλίας

Ο Βαγγέλης Βαλατσός παίζει φυσαρμόνικα και φλογέρα
Βαγγέλης Βαλατσός: Ο Βαγγέλης Βαλατσός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Ακολούθησε κλασσικές και σύγχρονες μουσικές σπουδές στο κλαρινέτο / σαξόφωνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τον Θόδωρο Αντωνίου στη σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας.

Είναι ενεργός εκτελεστής και καθηγητής σαξοφώνου / κλαρινέτου και ανώτερων θεωρητικών σπουδών, τόσο στην κλασσική όσο και στη σύγχρονη κατεύθυνση, εδώ και εικοσιπέντε χρόνια, με επικεντρωμένο ενδιαφέρον στη jazz και στη σύγχρονη αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

Ο Βαγγέλης Βαλατσός έχει αναλάβει την διεξαγωγή των μαθημάτων φυσαρμόνικας, μαθημάτων φλογέρας και μαθημάτων χορωδιακών συνόλων. Τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ιωάννη Παπάφη στη Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :